29 juli – Hommage Marlene Dietrich in Tuschinski

Dit eenmalige Gala eerbetoon aan de legendarische Grand Diva vindt plaats tijdens de EuroPride2016 op 29 juli in de grote zaal van het Tuschinski Theater te Amsterdam. Marlene’s magic, haar repertoire, films, foto’s en levensverhaal verteld in biografieën en documentaires inspireerde vele kunstenaars en artiesten over de hele wereld.

Geprojecteerd op het grote scherm en gepresenteerd op het podium zullen we haar geest weer ontmoeten als in de oude dagen. Van 1929, toen zij de hoofdrol had als Lola in de film ‘Blue Angel’ aan de tijd dat zij optrad in Tuschinski, live op hetzelfde podium in 1960, maar ook tot haar laatste dagen van eenzaamheid in Parijs.

Bestel kaarten voor dit unieke eerbetoon via deze link: Pathé Tuschinski

De deuren van de foyer gaan open om 21:00 uur
Host Luna Lunettes & Brothers Grimm heet u welkom op de rode loper. De muziek in foyer is live en van The Andors Jazzband

De deuren van de zaal gaan open om 22:00 uur
Het Gala wordt gepresenteerd door La Sirène alias La Dietrich , met een verscheidenheid aan internationale kunstenaars en artiesten. Zij nemen u mee terug in de tijd op een theatrale reis van Berlijn naar Hollywood, Venetië, de Côte d’Azur, langs de frontlinies van WOII naar Las Vegas en Parijs, waar Marlene woonde tot aan het einde van haar dagen.

Verder treden op: Marlene ExtraLarge, Wilma Bakker, LUDIQUE !, Gerrie van der Klei, Molly Strychnine, Mieke Stemerdink, Maeve van der Steen, Kees Taal

Muzikanten: Piano Maestro Jan Robijns, theaterorgel speler Paul Tijink

Entre-acts: Taptrio TAPPIN-it, Collective (Marnix Lenselink, Robin Lie en Doortje Peters), Magician Niels Harder, Verzamelaars Hayo Sol – Ulrich M. Puchstein